ســامــانــه پیام کوتاه ســهــنـــد

Demo

آشنایی با نرم افزار پیام رسان ایمن تلگرام (TELEGRAM MESSENGER)

با نرم افزار TELEGRAM MESSENGER جایگزین ایمن نرم افزارهای پیام رسان دیگر نظیر وایبر و واتس‌اپ آشنا شوید

همانطور که می دانید برنامه های پیام رسان مثل WhatsApp از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند به صورتی که کمتر کسی را می توان پیدا کرد که این حداقل یکی از این برنامه ها را بر روی تلفن هوشمند، تبلت و حتی روی پلتفرم های PC مثل لپ تاپ های خود نصب نکرده و از امکانات آن استفاده نکرده باشد.به صورت کلی برنامه هایی که ارتباطات اینترنتی ایجاد می کنند به دلایل زیادی از جمله کاهش شدید هزینه ها به سرعت گسترش یافته و محبوب می شوند. برنامه Telegram Messenger نیز یکی دیگر از این برنامه ها می باشد.

Telegram Messenger نرم افزار پیام رسانی شبیه دیگر نرم افزارهای این دسته مثل وایبر، واتز اپ، لاین و … است که اخیرا به دلیل امنیت بالای خود توجهات بسیاری را جلب کرده است و با تمرکز بر روی موضوعات سادگی، سرعت و امنیت بالا طراحی گردیده است.

این نرم افزار توسط دو نفر طراحی شده است: نیکولا و پاول دورو که بنیانگذاران شبکه اجتماعی بزرگ روسی با نام VK هستند. البته هرچند طراحان این ابزار روسی هستند اما در FAQ وب سایت خود تشریح کرده اند مقر اصلی نرم افزار در برلین است و این نرم افزار به کشور خاصی وابسته نیست.

نکته جالب این نرم افزار این است که توسط بنیاد Digital Fortress پشتیبانی مالی می شود و در وب سایت آن اشاره شده که:

ما به پیام رسانی سریع و ایمن که ۱۰۰% رایگان باشد اعتقاد داریم.

شرکت های تجاری اغلب نیازمند به این می شوند که خدمات خود را مبتنی بر کسب درآمد ارائه دهند، به همین دلیل است که ما تلگرام را به عنوان یک پروژه غیر تجاری ایجاد کرده ایم. تلگرام برای کسب درآمد هدفی ندارد، هرگز اقدام به فروش خدمات تبلیغاتی و یا قبول سرمایه گذاری خارجی نخواهد کرد، همچنین این نرم افزار نمی تواند فروخته شود، ما این پروژه را بر پایه کاربران خاصی ایجاد نکرده ایم و پیام رسانی برای عموم مردم ساخته ایم.

پاول دورو که دیدگاه های تیم ما را به اشتراک می گذارد تلگرام را از طریق کمک هایی که به بنیاد دیجیتال فورتس اش می شود پشتیبانی میکند، برای همین در حال حاضر پول کافی را برای ادامه کار داریم. اگر تلگرام نیاز به کمک پیدا کند ما کاربرانمان را برای اعتای کمک مالی (donate) دعوت خواهیم کرد و یا با اضافه کردن امکانات پولی غیر ضروری این نیاز را پوشش خواهیم داد.

 

این نرم افزار فوق العاده سریع، ساده و رایگان می باشد. شما می توانید از تلگرام بروی همه دستگاه هایتان استفاده کنید، پیام ها و مکالمات شما بصورت آنی بین همه دستگاه هایی که در آن تلگرام را نصب کرده باشید همزمان سازی (Sync) خواهد شد.

اقبال عمومی به این نرم افزار در حال افزایش است و حتی در یک مورد زمانی که در ماه فوریه واتس اپ برای مدت زمان چهار ساعت از دسترس خارج بود، تلگرام بیش از ۵ میلیون ثبت نام جدید را ثبت کرد. همچنین ویژگی های امنیتی فوق العاده این نرم افزار منجر به آن شده که یک و نیم میلیون از شهروندان کره جنوبی تا کنون نرم افزار چت مخصوص خود یعنی Kakao Talk را رها کنند و به تلگرام بپیوندند.

امنیت

massenger1

تلگرام نرم افزار کوچک و فوق امنی برای پیام رسانی است که البته چندان شناخته شده نیست. اما تفاوت های اصلی این ابزار با سایر برنامه های مشابه همچون وایبر و واتس اپ در چیست؟ باید گفت ویژگی اصلی و نقطه قوت آن نسبت به دیگر برنامه های حاضر در میدان پیام رسانی این است که تلگرام به شما ارتباطی ایمن تر و حریم شخصی محافظت شده تر را پیشنهاد می دهد موضوعی که این روزها یکی از دغدغه های مهم کاربران اینترنت و موبایل می باشد.

وب سایت اصلی این ابزار اذعان کرده است که:

ما حریم خصوصی تان را به شما باز میگردانیم.

در واقع جنبه های امنیتی این ابزار نیز نشان دهنده همین امر است. این ابزار دو گونه متفاوت از امنیت را برای دو مورد متفاوت از چت ارائه میکند. برا چت های استاندارد، رمزگذاری Server-Client و Client-Server به کار گرفته میشود که به این معنی است که پیام شما نیاز به رمزگذاری در سرور تلگرام ندارد.
این موضوع برای اغلب چت ها و گفتگو های روزمره مفید و کافی است و امتیاز آن این است که امکان چت و پیام رسانی به شکل Multi-Platform را مهیا میکند. برای داشتن یک گفتگو رمزگذاری شده End-to-End باید از گزینه چت رمزی یا Secret استفاده کنید که در این صورت تلگرام به هیچ وجه پیام های رمز گذاری شده را دریافت نمیکند. در واقع Secret Chat در تلگرام به هر اندازه که فکر کنید از وجوه امنیتی برخوردار است و همه نکات لازم در این خصوص را مد نظر دارد.

massenger2

شایان ذکر است که تلگرام به قدری به امنیت خود مطمئن است که سازندگان آن رقابتی با جایزه ای ۲۰۰ هزار دلاری را برای هک شدن این نرم افزار در رقابت تابستانی ۲۰۱۳-۲۰۱۴ معین کرده بودند که این رقابت به اتمام رسید است و گویا هنوز برنده ای نیز برای آن مشخص نشده و این بدین معنی است که احتمالاً کسی موفق به هک کردن پروتکل تلگرام نشده است.

اما ناامید نشوید و اگر رویای ماجراجویی دارید می توانید در رقابت جدید با جایزه ۳۰۰ هزار دلاری این نرم افزار شرکت کنید. این رقابت از ۴ نوامبر ۲۰۱۴ شروع شده است.

 

تسهیلات و سادگی

همواره بین امنیت و تسهیلات و سادگی یک چالش وجود دارد اما تیم غیر انتفاعی توسعه دهنده تلگرام تلاش فراوانی کرده است که این چالش را عقیم سازد. با تمام امنیتی که این نرم افزار ارائه میکند، اما در عین حال بسیار ساده است. شروع استفاده از آن دقیقا مشابه نصب و راه اندازی واتز اپاست. بعد از آن به سادگی میتوانید پیام رسانی کنید.

در کنار امکانات ویژه امنیتی تلگرام مثل دیگر نرم افزارهای پیام رسان امکاناتی نظیر:

امکان ایجاد گفتگوی گروهی (چت گروهی) با حداکثر ۲۰۰ عضو
ارسال همزمان پیام به حداکثر ۱۰۰ مخاطب
امکان ارسال پیام، تصویر و ویدئو
به اشتراک گذاری و ارسال فایل از هر نوعی (Doc, Zip, MP3 و …) تا حجم ۱ گیگابایت
سیستم اعلان قابل شخصی سازی (Personalize Notifications) و …
را نیز ارائه می کند.

واسط کاربری تلگرام شباهت بسیاری به برنامه واتز اپ دارد و کسی که واتز اپ کار کرده باشد در کار با تلگرام دچار مشکل نخواهد شد. اما منظور من این نیست که اگر کسی واتز اپ را ندیده و تجربه کار با آن را ندارد در کار با تلگرام دچار مشکل خواهد شد، محیط تگرام فوق العاده ساده، خوانا و قابل فهم طراحی شده که کاربر در آن بندرت دچار سردرگمی خواهد شد.

نکته دیگر آن است که علیرغم اینکه پیامها در این ابزار رمزگذاری شده اند اما سرعت پیام رسانی بسیار بالا است. این به دلیل استفاده از پروتکل MTProto است که مختص به این ابزار طراحی شده است. همچنین طراحان این ابزار در سراسر دنیا سرورهای مختلفی را برای برنامه خود تدارک دیده اند.

ایده ها

برنامه های چت و پیام رسانی که میتوان یافت، اغلب فاقد یک رهیافت کلی و دیدگاه خاص در پشت خود هستند، اما تلگرام متفاوت است. زمانی که تیم طراح از بازگرداندن حریم خصوصی سخن میگویند، این هدف اصلی آنها است. اما به هیچ وجه سادگی را قربانی این هدف نکرده اند.
همچنین کد برنامه به شکل کامل بصورت متن باز (Open Source) منتشر شده است، طراحان نرم افزار بر این عقیده هستند که اضافه شدن افراد خلاق برای بهبود کار نرم افزار بسیار ضروری است.

تفاوت تلگرام با واتز اپ

massenger3

در نهایت اینکه باید گفت که این ابزار بسیار ساده و در عین حال به لحاظ امنیتی قدرتمند است. ترکیبی از امنیت سرعت و قدرت و خلاقیت را در این ابزار میتوان دید.

منبع : notif.ir

کليه حقوق اين سايت متعلق به سهند پیامک مي باشد.